Menu

Om oss

Sommeren 2009 skulle en byggmester fra Søgne bygge seg hus til familien, og i den sammenheng startet han jakten på det perfekte gulvet.

Litt kriterier ble satt:

  • Gulvet skulle være heltre massiv eik, og gjerne med mye spill og ”natur” i seg.
  • Gulvet sulle være slitesterkt og ha en overflate som tålte barnas lek på dagen, søl etter matlaging på kjøkkenet og den uheldige kompisens veltede vinglass eller kaffikopp litt utpå kvelden.
  • Gulvet skulle være faset på alle kantene slik at glipen som oppstår på alle heltregulv i tørkeperioden på vinteren ikke ble for fremtredene.
  • Gulvet skulle være pigmentert for å ikke gulne med åra, og gjerne med muligheter for flere fargevalg i de forskjellige etasjene.
  • Tilslutt skulle det være ”fallende lengder” for å unngå kunstig trappemønster under leggingen.

..Flere gulver ble vurdert, men for å få til akkurat det gulvet de ville ha ble det til at en stor gulvprodusent i Lithauen ble kontaktet og kvaliteten på ubehandlede gulv derfra vurdert. Kvaliteten var upåklagelig, og når gulvene ble toppet med fargepigmenter og hardvoks fra Europas ledende på markedet, Osmo, var gulvet komplett.

Det finnes i dag et utall av gulvleverandører i Norge, og vi føyer oss nok inn i rekken som enda en av de mange. Men våre fortrinn med at vi farger gulvene lokalt, og derfor kan tilpasse fargen akkurat etter ditt ønske mener vi er et stort fortrinn.

Det at disse gulvene, som fikk navnet Bygdegulv, ble valgt, og at de i dag selges av en byggmester, med langt over gjennomsnittet interesse for gulv; Mener vi bør være en god nok garanti for at dette er gulver å satse på i ditt hjem og.

Bygdegulv holder lager et diskret lager i Søgne. Det er ingen andre mellomledd mellom fabrikk og selger, så prisen blir ikke presset opp av flere handelsledd eller leverandørkjeder som vil ha sitt påslag. Det at vi samarbeider direkte med Osmo Norge gjør at vi og kan tilby det fremste som i dag er av produkter til overflatebehandling av tregulv.